Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Globala

Globala PC-leveranser sjönk 15,3 procent i andra kvartalet - IDC

För andra kvartalet i rad sjönk de globala PC-leveranserna efter att tidigare har ökat under två år i samband med pandemiboomen när många arbetade hemma. Under andra kvartalet blev nedgången 15,3 procent i årstakt till 71,3 miljoner enheter, enligt preliminära siffror från analysfirman IDC.

"Konsumenternas efterfrågan på datorer har försvagats på kort sikt och riskerar att minska på lång sikt när konsumenterna blir mer försiktiga med sina utgifter och återigen vänjer sig vid arbete på andra typer av enheter som telefoner och surfplattor", uppger IDC.

Det beskrivs samtidigt att efterfrågan från företag har varit mer robust även om den också har minskat i spåren av uppskjutna inköp.

Under andra kvartalet 2020 nådde de totala PC-volymerna 74,3 miljoner, vilket var en rejäl ökning från samma kvartal 2018 och 2019 då 62,1 och 65,1 miljoner enheter såldes.

https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP49455522

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt