Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Globala

Globala PC-leveranser sjönk 15 procent i tredje kvartalet - IDC

För tredje kvartalet i rad sjönk de globala PC-leveranserna efter att tidigare har ökat under två år i samband med pandemiboomen när många arbetade hemma. Under tredje kvartalet blev nedgången 15 procent i årstakt till 74,3 miljoner enheter, enligt preliminära siffror från analysfirman IDC.

"Konsumenternas efterfrågan har förblivit dämpad, även om kampanjer från Apple och andra aktörer har bidragit till att mildra nedgången och minska kanalernas lager med ett par veckor över hela linjen", säger Jitesh Ubrani, forskningschef för IDC:s Mobility and Consumer Device Trackers.

Leveransvolymerna ligger dock fortfarande långt över de nivåer som rådde före pandemin, då PC-volymerna till stor del drevs av kommersiella uppfräschningar på grund av att stödet för Windows 7 höll på att upphöra.

Apple är det enda bolaget som sett sina leveranser öka från tredje kvartalet 2021 till tredje kvartalet i år.

https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS49755822

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt