Gold Town Games resultat tyngs av stora nedskrivningar - börjar på en ny strategi
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Gold Town Games resultat tyngs av stora nedskrivningar - börjar på en ny strategi

Gold

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games resultat för det fjärde kvartalet tyngs av stora nedskrivningar. Företaget arbetar med en ny strategi.

Omsättningen sjönk 23,4 procent till 3,6 miljoner kronor (4,7).

Rörelseresultatet blev -22,8 miljoner kronor (-2,0). Resultatet före skatt var -28,5 miljoner kronor (-5,5). Resultatet efter skatt blev -28,5 miljoner kronor (-5,5). Resultat per aktie uppgick till -0,33 kronor (-0,11). Resultatet tyngs av flera större effekter. Avskrivning materiella och immateriella anläggningstillgångar var -22,3 miljoner kronor (-3) och resultat från övriga värdepapper och fordringar som är anläggningstillgångar var -5,5 miljoner (-3,3).

"I kvartal fyra har vi rensat upp i koncernens räkenskaper för att framåt fokusera på de delar som genererar intäkter och har potential för tillväxt. Sideline Labs skrivs ned med -12,6 MSEK och värderas därefter till noll. Bolagets framtid kommer att utvärderas under första kvartalet 2024. Grand Pike har inte haft resurser att realisera värde på den tidigare producerade titeln Spelldust vilket medfört att bolaget valt att skriva ned produkten med -1,6 MSEK. Även det upptagna
värdet i CS Games skrivs bort med -5,5 MSEK", skriver vd Pär Hultgren i rapporten.

Han tar även upp att bolaget är i början på en ny strategi.

"Vi har inlett den första fasen med att ta fram ännu ett hockeyspel. Efter ett par prototyper arbetar vi vidare med ett interaktivt multiplayerspel. Vi tar ett steg bort från managerspel och fokuserar mer på skicklighet och aktivitet i spelmomentet. Med det nya spelet ska vi nå en större och bredare målgrupp än vad våra tidigare managerspel historiskt nått, spelet ska tilltala yngre såväl som äldre hockeyfans. Nästa steg i utvecklingen är att färdigställa en prototyp som ska testas och utvärderas av målgruppen och därefter påbörja arbete med strategiska samarbeten för produkten", skriver Gold Town Games-chefen.

Under utsikter skriver Gold Town Games följande:

"Bolaget bedömer att det finns potential för tillväxt även i World Football Manager och Baseball Franchise Manager på WXM-plattformen. World Hockey Manager har under sju år haft en stadig användarbas som genererat intäkter, bolaget tror att produkten går att lyfta framöver. Gold Town
Games arbetar efter en strategi för att leverera på uppsatta mål, som förväntas leda till visionen om att bolaget kan utmana marknaden och bli världsledande inom mobila sportmanagerspel."

Hultgren avslutar sitt vd-ord med följande.

"Vi arbetar löpande med att öka intäkterna i befintliga produkter och kostnadseffektivt nå tillväxt i antalet användare. Samtidigt fortsätter vi att minska kostnaderna, från och med det nuvarande kvartalet börjar vi se effekt av föregående års besparingar. Under året kommer vi att fokusera på att stärka vår affär i befintliga produkter men samtidigt utveckla ett konkurrenskraftigt nytt spel."

Gold Town Games, MkrQ4-2023Q4-2022Förändring
Nettoomsättning3,64,7-23,4%
Rörelseresultat-22,8-2,0
Resultat före skatt-28,5-5,5
Nettoresultat-28,5-5,5
Resultat per aktie, kronor-0,33-0,11


http://media.finwire.com/media/FWS00991D8-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Gold Town Games

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Gold Town Games

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt