Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Goldman

Goldman Sachs skalar ned sin spac-verksamhet

Investmentbanken Goldman Sachs krymper sin spac-verksamhet som ett svar på den förändrade regulatoriska miljön. Det uppger bankens talesperson Maeve DuVally till CNBC.

USA:s finansinspektion SEC har under våren antagit nya regler inom spac-området, bland annat möjligheten för investerare att stämma bolagen ifall de målar upp för rosiga utsikter.

Detta har fått vissa aktörer som Goldman Sachs att ta ett kliv tillbaka. Investmentbanker hjälper bolag, inklusive spac-aktörer, att ta klivet in på börsen. Enligt Bloomberg News, som var först ut med uppgifterna, har Goldman Sachs ställt in sitt deltagande med vissa sponsorer av spac-bolagen, samt pausat försäljningen av nya aktier från samma bolag.

Spac blev ett fenomen efter pandemiutbrottet och det finns nu över 600 listade bolag på de amerikanska börserna.

Spac är ett förvärvsbolag med en affärsidé att förvärva bolag och låta dem ta över deras plats på börsen. Ofta är köpen kopplade unga techstartups som genom en spac kan ta en billigare och mindre komplex väg till börsen.

https://www.cnbc.com/2022/05/09/goldman-sachs-is-shrinking-its-spac-business-amid-regulatory-crackdown-and-market-turmoil.html

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt