Nyhet

Goldman

Goldman Sachs skalar ned sin spac-verksamhet

Investmentbanken Goldman Sachs krymper sin spac-verksamhet som ett svar på den förändrade regulatoriska miljön. Det uppger bankens talesperson Maeve DuVally till CNBC.

USA:s finansinspektion SEC har under våren antagit nya regler inom spac-området, bland annat möjligheten för investerare att stämma bolagen ifall de målar upp för rosiga utsikter.

Detta har fått vissa aktörer som Goldman Sachs att ta ett kliv tillbaka. Investmentbanker hjälper bolag, inklusive spac-aktörer, att ta klivet in på börsen. Enligt Bloomberg News, som var först ut med uppgifterna, har Goldman Sachs ställt in sitt deltagande med vissa sponsorer av spac-bolagen, samt pausat försäljningen av nya aktier från samma bolag.

Spac blev ett fenomen efter pandemiutbrottet och det finns nu över 600 listade bolag på de amerikanska börserna.

Spac är ett förvärvsbolag med en affärsidé att förvärva bolag och låta dem ta över deras plats på börsen. Ofta är köpen kopplade unga techstartups som genom en spac kan ta en billigare och mindre komplex väg till börsen.

https://www.cnbc.com/2022/05/09/goldman-sachs-is-shrinking-its-spac-business-amid-regulatory-crackdown-and-market-turmoil.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt