Goodbye Kansas Group kommer att renodla - nytt finansiellt mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Goodbye Kansas Group kommer att renodla - nytt finansiellt mål

Goodbye

Visualiseringsbolaget Goodbye Kansas Group har genomfört en strategisk översyn och slutsatsen är att det kommer att ske en renodling framöver. Fokus kommer framöver att ligga på studioverksamheten. Företaget spikar också nya finansiella mål.

"Studioverksamheten möter stark efterfrågan inom alla segment och orderläget i Q4 och första halvåret 2023 är starkare än någonsin tidigare, efter ett starkt första halvår 2022, om än dock med en nedgång i Q3 försenade projektstarter", skriver bolaget.

Prognosen för studioverksamheten under innevarande kvartal visar på en tillväxt i linje med bolagets kommunicerade finansiella mål och ett positivt resultat.

Den nya strategiska inriktningen innebär att ett antal verksamheter planeras att avyttras. Sayduck kommer att säljas och en utvärdering sker av Vobling. Goodbye Kansas Group kan även sälja Infinite Entertainment inom affärsområdet IP & Products samt Plotagon i affärsområdet Games & Apps. Kapital som lösgörs kommer att användas inom studioverksamheten.

Goodbye Kansas genomför också ett besparingsprogram som syftar till att stärka resultatet med 15-20 miljoner kronor per år. Detta skall ske genom minskning av kontor, dra ned användning av konsulter samt effektivare användning av frilans.

Techbolaget har också spikat nya finansiella mål. Tillväxtmålet kvarstår och bolaget skall växa årligen med 20 procent. Målet för lönsamheten har justerats ned och Goodbye Kansas Groups mål är nu en ebitda-marginal om över 10 procent. Målen skall nås senast 2024.

Goodbye Kansas tidigare mål har varit en ebitda-marginal som ska överstiga 20 procent senast år 2024.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Goodbye Kansas

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Goodbye Kansas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt