Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google

Google förvärvar AI-bolaget Alter - Techcrunch

Google har förvärvat Alter, ett startupföretag inom AI som hjälper skapare och varumärken att uttrycka sin virtuella identitet, för cirka 100 miljoner dollar. Detta för att försöka konkurrera med Tiktok, säger personer med insyn till Techcrunch.

Förvärvet genomfördes för två månader sedan men inget av företagen ska ha uttryckt något offentligt. Några av Alters topchefer har uppdaterat sina Linkedin-profiler till att de börjat på Google.

En talesperson från Google har bekräftat affären.

Alter har sitt huvudkontor i USA och Tjeckien. De startade som Facemoji men bytte senare namn till Alter. Google hoppas kunna använda Alter för att förbättra och öka sitt innehållsutbud, enligt en av personerna.

https://techcrunch.com/2022/10/27/google-acquires-twitter-backed-ai-avatar-startup-alter-for-100-million-source-says/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt