Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google

Google knoppar av mjukvarubolag inom höghastighetskommunikation

Teknikjätten Google avslöjar på måndagen sin senaste avknoppning som går under namnet Aalyria och som sysslar med mjukvara för höghastighetskommunikation både för land och rymden. Det rapporterar CNBC.

Bolagets teknik uppges radikalt förbättra satellitkommunikation, Wi-Fi på flygplan, fartyg och mobil uppkoppling. Google har tidigare i år fört över nästan ett decenniums värde av teknikkunskap, intellektuella rättigheter, kontorsytor och andra tillgångar.

Google avböjer att lämna kommentarer om hur många som är verksamma på Aalyria och man vill inte heller berätta hur stort ägandet är.

Avknoppningen kommer samtidigt som Googles moderbolag Alphabet räknar med en avmattning på annonsmarknaden och ser ut att avancera eller avveckla experimentella projekt. Det innebär delvis att man måste söka extern finansiering för vissa av de projekt som företaget har inkuberat i åratal. Sedan har Google tagit in extern finansiering för exempelvis Waymo som utvecklar teknik för självkörande bilar.
Uppstartsbolaget Aalyria uppges vidare ha säkrat ett statligt försvarskontrakt värt 8,7 miljoner dollar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt