Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google och Chevron investerar i kärnfusionsföretaget TAE Technologies

Google och Chevron var del av en finansieringsrunda om 250 miljoner dollar för startup-bolaget TAE Technologies. Det framgår av ett pressmeddelande.

TAE Technologies är ett kärnfusionsföretag med en okonventionell strategi. De har nu samlat in totalt 1,2 miljarder dollar. Sumitomo Corporation of Americas deltog också i rundan och kommer hjälpa företaget att föra ut sin fusionsteknik till Asien-Stillahavsregionen.

"TAE - och fusionsteknik som helhet - har potential att bli en skalbar källa för koldioxidfri energiproduktion och en viktig faktor för nätstabilitet när förnybara energikällor blir en större del av energimixen", säger Jim Gable, ordförande för Chevron Technology Ventures.

Google har varit partner med TAE sedan 2014, detta var dock första kontantinvesteringen i bolaget. TAE har målet att ha en fusionsreaktor i kommersiell skala som ska leverera energi i början av 2030.

Hur mycket Google och Chevron ska ha investerat uppges ej.

https://www.cnbc.com/2022/07/19/google-chevron-invest-in-fusion-startup-tae-technologies.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt