Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google

Google står inför EU-anklagelser över digitala annonsverksamheten - Reuters

EU-kommissionen väntas komma att anklaga Google för konkurrensbegränsande beteende inom den digitala annonsverksamheten. Det uppger källor till Reuters.

En insynsperson sade att kommissionen troligen kommer att kommunicera anklagelsen i början av nästa år. Det skulle i sådana fall ställa bolaget inför en potentiellt fjärde nota från EU på över en miljard euro. Kommissionen har avböjt att kommentera, medan Google inte haft någon omedelbar kommentar.

Kommissionen började utreda Google förra sommaren med oro över att bolaget har ett orättvist övertag mot konkurrensen och annonsörer.

Googles digitala annonsverksamhet genererade över 100 miljarder dollar i intäkter förra året. Därmed står enheten alltjämt för den överlägset största delen av koncernens intäkter med en andel på 80 procent.

https://www.reuters.com/technology/exclusive-eu-antitrust-regulators-preparing-charges-against-google-over-adtech-2022-10-13/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt