Nyhet

Gordon

Gordon Ramseys restaurangkedja ser med oro på inflation och minskad köpkraft - Sky

Kändiskocken Gordon Ramseys restaurangkedja förväntar sig att dess finansiella resultat framöver kommer att hämmas av stigande inflation och minskad köpkraft, skriver Sky News.

Bolaget rapporterade en utökad förlust på 6,8 miljoner pund för de 12 månaderna fram till augusti 2021, vilket var sämre än året innan då man rapporterade en förlust på 5 miljoner pund.

Restaurangbolaget varnade för att ytterligare utmaningar väntar med inflation som sätter press på konsumenternas köpkraft och skapar problem med leveranskedjor som driver upp råvarupriser.

Detta skulle kunna leda till att restauranggruppen drabbas av en avsevärt minskad försäljning och minskade marginaler, likt den 20-procentiga minskning i försäljning som upplevdes under omikron-perioden mellan november och februari.

Bolaget meddelade dock att man ska minska kostnaderna för att undvika större förluster.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt