Nyhet

GP

GP Bullhounds spac-erbjudande fulltecknat, aktien börjar handlas i dag

Brittiska investerings- och rådgivningsfirman GP Bullhounds erbjudande i samband med noteringen av en spac på Amsterdambörsen har blivit fulltecknad på 200 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande. Aktien börjar handlas på fredag.

Det är sedan tidigare känt att spac:en ska jaga investeringar inom techsektorn. De potentiella investeringsobjekten måste vara från Europa eller Israel och ha ett eget kapital på mellan 800-2 000 miljoner euro.

”Denna SPAC är resultatet av vår vision och tron hos GP Bullhound på teknikens transformativa kraft. Vår konkurrensfördel är resultatet av 20 års erfarenhet av att arbeta med kategoriledare i branschen. SPAC-bolaget kommer fokusera på att hitta nästa tech titan inom mjukvara i det europeiska ekosystemet och leverera exponentiell tillväxt genom att tillhandahålla vår expertis, kapital och tillgång till kapitalmarknaderna”, säger GP Bullhounds medgrundare i ett uttalande.

Målet är att ha hittat en investering inom 15 månader efter noteringen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt