Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Guldprospekteringsbolaget

Guldprospekteringsbolaget Northgold siktar på notering på First North i första kvartalet

Guldprospekteringsbolaget Northgold avser att genomföra en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market i första kvartalet 2022 och ta in 40 miljoner kronor i nytt kapital. Det framgår av ett pressmeddelande.

Northgold är ett svenskt bolag som grundades 2020. Bolaget har prospekteringsrättigheter för ett antal området inom Mellersta Österbottens guldbälte i Finland, inklusive projekten Kopsa och Kiimala Trend, som bägge innehåller mineraltillgångar.

Northgold har för närvarande befintliga informella guldtillgångar på mer än 725 000 uns.

- Efter slutförandet av börsintroduktionen som är planerad till första kvartalet 2022 kommer bolaget att vara väl positionerat för att omedelbart återuppta borrningar vid både Kopsa och Kiimala Trend-projekt under andra kvartalet 2022. Båda projekten har gynnats av betydande tidigare investeringar från tidigare ägare som finansierade mer än 30 000 meter historiska borrningar i båda projekten för mer än ett decennium sedan, när guldprisantagandena var betydligt lägre än de är idag, kommenterar vd Mitch Vanderydt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Northgold

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Northgold

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt