Nyhet

Handelsplattformen

Handelsplattformen eToro siktar på 1 miljard dollar i finansieringsrunda - Calcalist

Israeliska handelsplattformen eToro siktar nu på en finansieringsrunda på upp emot 1 miljard dollar, samtidigt som bolaget arbetar vidare på att slutföra sin Spac-affär. Det uppger källor till Calcalist.

eToro lyckades inte slutföra sin Spac-fusion till en värdering på 10,3 miljarder dollar i tid. De uppges dock fortsätta arbetet med den transaktionen samtidigt som Calcalist fått reda på att bolaget befinner sig i ett framskridet skede med att slutföra en finansieringsrunda på mellan 800 till 1 miljard dollar.

Finansieringsrundan värderar bolaget till 5-6 miljarder dollar vilket är hälften av värderingen som Spac-fusionen var värderad till. Det är alltså ännu ett tecken på lägre värderingar för många techbolag.

Tidsfristen för att slutföra Spac-affären har förlängts från årsskiftet till den 30 juni. eToros avtal med Spac:en undertecknades i mars 2021. Relaterade kostnader för detta har nått 75 miljoner dollar vilket skadat företagets lönsamhet samt var en av de faktorer som gjorde att företaget gick med förlust under det tredje kvartalet.

Eftersom att tidsfristen snart löper ut kan institutionella investerare (PIPE-investerare) överge eller avbryta sitt åtagande utan böter, men bara om tidsfristen löper ut. Spac-investerare kan välja att dra tillbaka pengarna när de vill.

eToro erbjuder handel med bland annat aktier och kryptovalutor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt