HBO Max-topp tar över som ny vd för Storytel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

HBO Max-topp tar över som ny vd för Storytel

HBO

Ljudboksspecialisten Storytels styrelse har utsett Johannes Larcher till ny vd med tillträde den 1 oktober. Han var senast chef för HBO Max International där han planerade och ledde lanseringen av HBO Max i 60 länder, enligt ett pressmeddelande.

- Han passar perfekt för att leda företaget i nästa fas av tillväxt och internationell expansion. Johannes tillför marknadsledande expertis inom innehåll, growth marketing samt ledarskap och strategier för att skala digitala prenumerationstjänster, säger styrelseordförande Hans-Holger Albrecht.

Beskedet kommer efter att Storytel-grundaren Jonas Tellander lämnat vd-posten i februari. Sedan dess har Ingrid Bojner varit tillförordnad vd och hon kommer att fortsätta att ingå i ledningsgruppen framöver.

Fokus för Johannes Larcher blir Storytels internationella satsning.

- Vi är starka i Skandinavien och i Sverige och verksamheten går bra där. Huvudsaken är att få in bolaget på den internationella marknaden och idén är att bygga Storytel till ett ledande internationellt ljudboksföretag. Det blir hans främsta fokus, säger Hans-Holger Albrecht till Di.

Av Storytels pressmeddelande framgår också att valberedningen föreslår förändringar i styrelsen. Jared Grusd, Lina Brouneus och Lutz Finger föreslås som nya styrelseledamöter och väntas ersätta Rustan Panday, Jonas Sjögren och Richard Stern. Rustan Panday kommer att vara kvar som rådgivare till styrelsen och styrelseordförande för Storytel Books.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Storytel

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Storytel

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt