Nyhet

Hexicon inleder samarbete med Elia Grid avseende flytande vindkraftsparker

Vindkraftsteknikbolaget Hexicon har ingått ett globalt samarbete med Elia Grid International och tillsammans ska parterna utveckla koncept och projekt för att integrera storskaliga flytande vindkraftsparker till havs till elkonsumenter på land. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Flytande vindkraft handlar om storskaliga kraftprojekt. Förmågan att tidigt planera och designa ett effektivt och robust elsystem är nyckeln till affärsplanen och framgångsrika projekt. Hexicons och EGI:s kompetenser kompletterar varandra till fullo och matchar mycket väl. EGI tillför global erfarenhet inom elöverföring och storskaliga RES-integrationsprojekt. Medan Hexicon erbjuder djup kunskap om flytande vindkraft. Detta samarbete stärker vårt erbjudande avsevärt och ökar vårt framtida värdeerbjudande", kommenterar Marcus Thor, vd för Hexicon.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hexicon

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hexicon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt