Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hexpol förvärvar 70 procent av almaak international

Polymerbolaget Hexpol har undertecknat ett avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i tyska almaak international, som är en specialist inom tekniskt avancerade återvunna compounds
Säljare är de nuvarande ägarna Olaf Eichstädt och Thomas Schmeinta. Bolaget har option på att köpa in resterande aktier.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet är helt i linje med Hexpols förvärvsstrategi, med tillväxt inom thermoplastic compunding och tekniskt avancerade polymerer som har en hög nivå av återvunnet material.
Vidare stärker förvärvet vår marknadsposition i Europa. Olaf Eichstädt och Thomas Schmeinta stannar kvar i företaget och kommer fortsatt driva tillväxt och teknisk spetskunskap, uppger bolaget.

almaak hade en försäljning under 2021 på 75 miljoner euro med en lönsamhetsnivå strax under Hexpol-koncernen. Antalet anställda är cirka 190.

Förvärvspriset uppgår till cirka 70 miljoner euro på en skuldfri bas och finansieras genom en kombination av befintlig kassa och existerande banklån. Transaktionen slutförs när reglerande myndigheter gett tillstånd, vilket förväntas ske under andra kvartalet 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hexpol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hexpol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt