Nyhet

High

High Coast Distillery rapporterar minskad ebitda i Q1

Whiskytillverkaren High Coast Distillery redovisar oförändrad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet, ebitda, blev lägre jämfört med året innan.

Omsättningen uppgick till 8,1 miljoner kronor (8,1). Medan besöksverksamheten vid destilleriet i Bjärtrå lett till en ökning av omsättningen med 400 procent till cirka 0,5 miljoner kronor, har flaskförsäljningen gått ned i både antal sålda flaskor och omsättning.

Den lägre flaskförsäljningen beror på att bolaget ändrat storleken på flaskan för sina Origins, Berg, Älv, Hav och Timmer från 70cl till 50cl.

"Det medförde dels att kunder köpte på sig 70cl-flaskor men också att Systembolaget köpte in en sk pipefill av 50cl för att fylla sina hyllor", kommenterar vd Henrik Persson.

Försäljningen av flaskor uppgick till 4,7 miljoner kronor under perioden (6,5), ett tapp på 27 procent.

Ebitda-resultat blev 1,3 miljoner kronor (1,7), med en ebitda-marginal på 16,0 procent (21,0).

Rörelseresultatet blev 0,0 miljoner kronor (0,6).

Resultatet efter skatt blev -0,4 miljoner kronor (0,0), och per aktie -0,06 kronor (0,00). Den ökade förlusten beror på ökade kostnader för aktiveringar såsom mässor, provningar och events som tidigare inte varit tillåtet under pandemin.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 15,2 miljoner kronor (-2,6).

High Coast Distillery, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning8,18,10,0%
EBITDA1,31,7-23,5%
EBITDA-marginal16,0%21,0%
Rörelseresultat0,00,6
Rörelsemarginal7,4%
Nettoresultat-0,40,0
Resultat per aktie, kronor-0,060,00
Kassaflöde från löpande verksamhet15,2-2,6


http://media.finwire.com/media/FWS0074366-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om High Coast Distillery

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien High Coast Distillery

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt