Nyhet

HK

HK Scan ökar omsättning och förlusten

Finska matbolaget HK Scan ökade omsättningen och förlusten i det första kvartalet. Det var också väntat, skriver köttbjässen i en kommentar. Prognosen upprepas.

Omsättningen steg 2,3 procent till 437,2 miljoner euro (427,5).

Ebitda-resultat blev 5,9 miljoner euro (14,7), med en ebitda-marginal på 1,3 procent (3,4).

Rörelseresultatet blev -8,9 miljoner euro (-1,1). Resultatet före skatt var -10,7 miljoner euro (-5,7). Resultatet efter skatt blev -10,9 miljoner euro (-6,2). Resultat per aktie hamnade på -0,12 euro (-0,07).

HK Scan upprepar sina utsikter för helåret.

HK Scan spår att koncernens jämförbara rörelseresultat för 2022 kommer att förbättras jämfört med 2021. I början av 2022 förväntas det jämförbara rörelseresultatet vara svagare än jämförelseperioden på grund av inflationen, som starkt påverkar företagets vinstutveckling, och betydande obalanser på den internationella köttmarknaden och spannmålsmarknaden. Helårets vinstutveckling kommer att påverkas avsevärt av utvecklingen av den internationella kött- och spannmålsmarknaden, skriver HK Scan.
HK Scan, MEURQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning437,2427,52,3%
EBITDA5,914,7-59,9%
EBITDA-marginal1,3%3,4%
Rörelseresultat-8,9-1,1
Resultat före skatt-10,7-5,7
Nettoresultat-10,9-6,2
Resultat per aktie, EUR-0,12-0,07


http://media.finwire.com/media/FWM00741A6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HKScan

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien HKScan

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt