Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hodl

Hodl Spac Europe har träffat flera bolag av god kvalitet under Q2

Årets andra kvartal blev utmanande för världens kapitalmarknader, inte minst för tekniksektorn och kryptovalutor.

En ökad geopolitisk oro som lett till stigande energi- och råvarupriser samt flaskhalsar i försörjningskedjorna fortsätter sätta press på världens ekonomier. Detta påverkar vinstförväntningarna hos bolagen och skapar osäkerhet hos investerare vilket lett till en volatil aktiemarknad, menar Hodl Spacs vd Vahid Toosi.

Under kvartalet har bolagets vd fått flertalet frågor angående hur förutsättningarna för kryptovalutor ser ut efter den kraftiga nedgången för tillgångsslaget. Även om bolagets fokus inte ligger på krypto, utan istället på affärsmodeller som använder blockchain menar vd:n att nedgången i kryptovalutor kan komma att påverka marknadens syn även på blockchain.

"Arbetet med att hitta intressanta bolag fortgår och vi har under kvartalet träffat ett antal bolag av god kvalitet och med bra tillväxt. Mot bakgrund av rådande marknadsförhållanden vill jag understryka att vi alltid har långsiktigt värdeskapande för aktieägarna som högsta prioritet, vilket också är en anledning till att vi redan vid notering sa att vi kan komma att avvika från kriterier i investerings-riktlinjerna. Det innebär exempelvis att även om vårt fokus fortsatt är mot blockchain kan vi kan komma att föreslå stämman förvärv av ett bolag som är i en annan bransch, förutsatt att det bedöms mer värdeskapande", skriver Vahid Toosi, vd för Hodl Spac Europe.

Resultatet efter skatt i andra kvartalet blev -0,1 miljoner kronor för bolaget.

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor.

Likvida medel uppgick till 29,2 miljoner kronor.


Hodl Spac Europe, MkrQ2-2022
Nettoresultat-0,1
Resultat per aktie, kronor-0,02
Likvida medel29,2


http://media.finwire.com/media/FWS00796E4-table-1

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt