Nyhet

Hodl

Hodl Spac Europe har träffat många bolag

Förvärvsbolaget Hodl Spac Europe har träffat ett stort antal bolag sedan noteringen på Spotlight Stock Market.

"Dagens marknadsklimat tydliggör flera fördelar med en notering via en SPAC. Vi har sedan noteringen i januari träffat ett stort antal bolag, som jobbar med blockkedjan, och det finns många bolag av god kvalitet", uppger vd Vahid Toosi i en kommentar.

Resultatet efter skatt blev -0,3 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på -0,04 kronor.

Likvida medel uppgick till 29,3 miljoner kronor. Företaget noterades i januari.

"För HODL innebär en osäkrare aktiemarknad inte nödvändigtvis dåliga nyheter, då vårt erbjudande till marknaden har stärkts samtidigt som värderingarna på onoterade bolag rimligen sjunker. HODL kan erbjuda ett bolag som önskar notera sig en trygg och säker väg till börsen, vilket sannerligen inte är fallet vid en egen notering. Vi har sett ett stort antal noteringar ställas in på grund av det osäkra marknadsläget", uppger Hodl Spac Europe-chefen.

Han kommenterar också kollapsen i kryptomarknaden.

"Detta har gjort oss än mer trygga i vår inriktning mot blockchainbolag som inte är direkt exponerade mot kryptovalutornas svängningar utan snarare använder blockkedjan som en integrerad del av sin affärsidé för att exempelvis verifiera transaktioner i en supply chain, smarta kontrakt, metaverse etc", uppger Toosi.

Dialog är fortsatt pågående rörande bolag som är aktuella för förvärv.

"Kvaliteten på bolagen är så pass god att jag inte håller det för uteslutet att vi redan träffat på det bolag som vi i slutändan kommer att förvärva", uppger Toosi.

Hodl Spac Europe, MkrQ1-2022
Nettoresultat-0,3
Resultat per aktie, kronor-0,04
Likvida medel29,3


http://media.finwire.com/media/FWS0074ED1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HODL Spac Europe

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien HODL Spac Europe

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt