Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hubbster

Hubbster förvärvar Zonderacom för 4,5 miljoner kronor

Mjukvarubolaget Hubbster förvärvar 90,1 procent av aktierna i Zonderacom för 4,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hubbster avser att tillträda Zonderacom den 26 april. Zondera är kassaflödespositivt och förväntas bidra positivt till koncernens resultat. Förvärvet innebär att omsättningen ökar med 50 procent allt annat lika. Under förra året omsatte Zonderacom 9 miljoner kronor och redovisade ett resultat före skatt på 0,8 miljoner.

Av förvärvsbeloppet erläggs 1,35 miljoner kronor genom en revers som används som emissionslikvid i en riktad nyemission i Hubbster till säljarna av Zondera. Teckningskursen per nyemitterad aktie ska motsvara noteringskursen för Hubbster aktie, det vill säga 7,80 kronor, vilket ger en utspädning om cirka 1 procent.

"Zonderas expertis, teknologi inom medarbetarundersökningar gifter sig väl med Hubbster SaaS-produkter. Merförsäljning av Hubbster produkter och tjänster kommer vara ett stort fokus för Hubbster och Zondera de närmaste åren, vilket är i linje med vår strategiska plan. Vi välkomnar Zondera till Hubbsters tillväxtresa framåt", uppger Hubbsters vd Gustaf Hesselman i en kommentar.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Hubbster

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hubbster

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt