Hubbster förvärvar Zonderacom för 4,5 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Hubbster förvärvar Zonderacom för 4,5 miljoner kronor

Hubbster

Mjukvarubolaget Hubbster förvärvar 90,1 procent av aktierna i Zonderacom för 4,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hubbster avser att tillträda Zonderacom den 26 april. Zondera är kassaflödespositivt och förväntas bidra positivt till koncernens resultat. Förvärvet innebär att omsättningen ökar med 50 procent allt annat lika. Under förra året omsatte Zonderacom 9 miljoner kronor och redovisade ett resultat före skatt på 0,8 miljoner.

Av förvärvsbeloppet erläggs 1,35 miljoner kronor genom en revers som används som emissionslikvid i en riktad nyemission i Hubbster till säljarna av Zondera. Teckningskursen per nyemitterad aktie ska motsvara noteringskursen för Hubbster aktie, det vill säga 7,80 kronor, vilket ger en utspädning om cirka 1 procent.

"Zonderas expertis, teknologi inom medarbetarundersökningar gifter sig väl med Hubbster SaaS-produkter. Merförsäljning av Hubbster produkter och tjänster kommer vara ett stort fokus för Hubbster och Zondera de närmaste åren, vilket är i linje med vår strategiska plan. Vi välkomnar Zondera till Hubbsters tillväxtresa framåt", uppger Hubbsters vd Gustaf Hesselman i en kommentar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hubbster

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hubbster

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt