Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hubbster

Hubbster genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag den 11 februari

Hubbster genomför en nyintroduktion på NGM Nordic SME. Första handelsdag i bolagets aktier och teckningsoptioner blir den 11 februari. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattar 0,84 miljoner units till teckningskursen 23,40 kronor per aktie. Varje unit består av tre aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner TO 1, vilket innebär att teckningskursen motsvarar 7,80 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 19,7 miljoner kronor före emissionskostnader på 4,5 miljoner kronor. Hubbster värderas före erbjudandet till 123,3 miljoner kronor.

Teckningsoptionerna kan utnyttjas för att teckna aktier i bolaget i mars 2023 till en teckningskurs på 12 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna att tillföras ytterligare 20,2 miljoner kronor före emissionskostnader.

Hubbster har erhållit teckningsåtaganden på 13,0 miljoner kronor, vilket motsvarar 66 procent av erbjudandet. Teckningstiden i erbjudandet löper från 14 till 28 januari.

Hubbster har som mål att, via en kombination av organisk tillväxt och förvärv, inom tre år bli det globalt ledande verktyget för att driva igenom förändringsarbete i stora organisationer. Tillväxtstrategin baseras på satsningar inom direktförsäljning och partnerskap i både Sverige och internationellt. Förvärvsstrategin kommer fokuseras till att förvärva undersökningsbolag med en etablerad kundstock. Huvudsyftet med förestående nyemission är att säkra tillräckliga finansiella resurser för att möjliggöra och förverkliga denna tillväxtplan.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Hubbster

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hubbster

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt