Humble köper tre produktionsbolag inklusive tre fastigheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Humble köper tre produktionsbolag inklusive tre fastigheter

Humble

Foodtechbolaget Humble förvärvar tre produktionsbolag inklusive tre fastigheter, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Bindande avtal har tecknats med ägarna av Arne och Björn (holdingbolag till bland annat Bars Production i Gråbo), La Praline Scandinavia och Grenna Konfektyr avseende förvärv av samtliga aktier i bolagen. Samtliga villkor för transaktionernas genomförande har uppfyllts och Humble har därmed tillträtt aktierna i Bolagen.

Köpeskillingarna för bolagen exklusive fastigheterna uppgår till sammanlagt cirka 58,6 miljoner kronor. Av Köpeskillingarna har cirka 44,9 miljoner erlagts kontant, varav 3,0 miljoner kronor ska investeras i Humble-aktier av säljarna till ett av bolagen. Resterande cirka 13,7 miljoner har erlagts i form av 707 390 nyemitterade aktier i Humble.

Bolagen är verksamma inom bland annat produktion av proteinbars, praliner, polkagrisar och andra konfektyrprodukter. Transaktionerna stärker således Humbles positionering inom vertikalen för tillverkning av FMCG-produkter inom segmenten Sportnutrition och Food & Snacks. Bolagens totala uppskattade årliga intäkter respektive justerad ebitda för de kommande tolv månaderna uppgår till cirka 153,7 miljoner kronor respektive cirka 14,6 miljoner kronor.

Vidare har Humble i samband med transaktionerna förvärvat tre fastigheter som används för vissa av bolagens produktion. Den sammanlagda köpeskillingen för Fastigheterna om totalt cirka 26,2 miljoner kronor har erlagts kontant av Humble. Humble har även ingått avtal om förvärv av ytterligare en fastighet genom aktieöverlåtelse som ska tillträdas inom tolv månader efter transaktionernas genomförande.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Humble Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt