Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Humble

Humble lämnar preliminära siffror för första kvartalet

Foodtechbolaget Humble lämnar preliminära siffror för första kvartalet.

Nettoomsättningen beräknas uppgå till cirka 875-925 miljoner kronor under första kvartalet. Jämfört med proformasiffror i fjol innebär det en ökning med cirka 27 procent, varav organisk tillväxt cirka 25 procent.

Preliminärt ebitda-resultat, justerat, beräknas till cirka 85-95 miljoner kronor. Inräknat bolag som förvärvats under första kvartalet i år uppgår justerat ebitda proforma till cirka 107-117 miljoner.

”Vi har haft en stark start på 2022, med fortsatt hög tillväxt även i april", säger vd Simon Petrén i en kommentar.

Han säger vidare:

"Vår satsning på att etablera en effektiv M&A-funktion har gett resultat och den närliggande förvärvspipelinen om cirka 25 bolag förväntas kunna förvärvas till betydligt lägre förvärvsmultiplar än vad som historiskt varit möjligt för oss vid våra tidigare förvärv. Detta är både ett resultat av att fler bolag hör av sig till oss och en bredare sourcing, men framförallt att vi idag ses som en mycket attraktiv köpare, där entreprenörer vill bli en del av Humble och tillsammans arbeta mot vår vision att bygga framtidens FMCG-aktör”.

Bolaget publicerar delårsrapporten den 25 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Humble Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt