Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Huvudägaren Nordstjernan sålde NCC-aktier innan vinstvarningen

Byggbolaget NCC vinstvarnade den 26 september. Rörelseresultat för tredje kvartalet kommer att påverkas negativt av det ekonomiska läget, främst drivet av asfaltverksamheten inom affärsområde Industry. Till följd av bristande projektstyrning görs också orelaterat till detta nedskrivningar i ett fåtal bostadsprojekt i Sverige.

Strax dessförinnan sålde huvudägaren Nordstjernan 1,57 miljoner NCC-aktier för 160 miljoner kronor. Det visar ny data i ägartjänsten Holdings, rapporterar Dagens Industri.

Försäljningarna skedde i september på genomsnittskursen 102 kronor. Nordstjernan minskade sin ägarandel från 16,8 till 15,4 procent av kapitalet. NCC:s B-aktie handlas i skrivande stund till drygt 83 kronor. Nordstjernans senaste försäljning av NCC-aktier skedde 2017, för fem år sedan.

- Det är förstås en normal del av vår verksamhet som investeringsbolag, säger kommunikationschefen Stefan Stern till tidningen. Han framhåller att Nordstjernan inte hade någon kännedom om den stundande vinstvarningen vid de vältajmade affärerna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NCC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NCC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt