Nyhet

ICA

ICA Försäkrings vd lämnar - ska bli riskkapitalist

ICA försäkrings vd Caroline Farberger lämnar sin roll efter nästan sex år på posten. Sedan starten 2016 har ICA Försäkring växt snabbt och idag har man över 200 000 kunder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Istället ska Farberger ta över ordförandeklubban i riskkapitalbolaget Wellstreet, skriver Dagens Nyheter.

Den avgående verkställande direktören blev välkänd i Sverige när hon som den första toppchefen i svenskt näringsliv berättade om sin könskorrigering från man till kvinna.

– Ägande är grunden till makt i näringslivet. Att som delägare med tonvikt på inkludering och mångfald få utveckla entreprenörsdrivna bolag är precis vad jag vill göra, säger hon till tidningen.

Rekryteringsarbetet av en ny vd har inletts och beräknas vara klart under våren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ICA Gruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ICA Gruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt