Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Idex Biometrics ingår samarbetsavtal med Reltime inom web3-teknik

Norska biometribolaget Idex ska samarbeta med Reltime för att utveckla och lansera nästa generations biometriska betalkort baserat på web3-teknik. Korten väntas nå marknaden under första halvåret nästa år, framgår det av ett pressmeddelande.

Lösningen är tänkt att bygga på Idex sensorteknik som ska samspela med Reltimes ekosystem för web3-teknik, vilket är en internetteknologi baserat på AI- och blockkedjefunktioner. Marknaden inom web3 väntas nå ett värde om 81,5 miljarder dollar 2030, vilket motsvarar cirka 826 miljarder kronor.

"Vi ser fram emot att samarbeta med Reltime för att gemensamt utveckla och lansera fler innovativa biometriska tekniklösningar på marknaden, som svar på konsumenternas ökande efterfrågan", kommenterar Idex vd Vince Graziani.

Parterna planerar även inom ramen för samarbetet erbjuda flera olika B2B2C-lösningar till bland annat finansinstitut, telekomföretag och andra typer av teknikaktörer som vill ge sig in i web3-branshen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om IDEX Biometrics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien IDEX Biometrics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt