Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implementa

Implementa Sol ökade omsättningen under Q1, 'upplevt stor rusch efter årsskiftet' - vd

Solenergibolaget Implementa Sol redovisar en ökad omsättning men också en vändning till förlust under första kvartalet, jämfört med året innan. Orderingången uppgick till 2,7 miljoner kronor under perioden.

Omsättningen steg 17,6 procent till 1,87 miljoner kronor (1,59).

"Ökningen av nettoomsättningen jämfört samma period föregående år är frukten av ökad försäljning och en ökad installationstakt. Efter årsskiftet har vi fortsatt upplevt en stor rusch och efterfrågan på våra tjänster och produkter är mycket hög", kommenterar vd Margareta Krook.

Resultatet efter skatt blev -166 000 kronor (5 000).

Enligt Krook ligger fokus för närvarande på att växla upp organisationen för att kunna möta det starka intresset för bolagets solenergilösningar.

"Målsättningen är att nå en nettoomsättning på 30 miljoner kronor inom en 2‐årsperiod. Med flytt av verksamheten till ändamålsenliga lokaler i Staffanstorp i början av 2020 där Implementa har möjlighet att växa samt rekrytering av egna montörer är vi på väg mot ett stabilt och långsiktigt vinstgivande företag", säger hon.

Implementa Sol, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning1,871,5917,6%
Nettoresultat-0,20


http://media.finwire.com/media/FWS0072BBD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt