Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Implementa

Implementa Sols orderingång på rekordnivå under fjärde kvartalet

Solenergibolaget Implementa Sol redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Vidare översteg orderingången 10 miljoner kronor för första gången.

Omsättningen steg till 2,0 miljoner kronor (1,2).

Resultatet efter skatt blev -0,8 miljoner kronor (-0,6).

Orderingången uppgick till 10,4 miljoner kronor.

Ingen utdelning föreslås (0).

Likvida medel uppgick till 1,0 miljoner kronor (0,9).

"Under Q4 2021 och fortsatt efter årsskiftet har vi upplevt en fantastisk rusch och efterfrågan av våra tjänster och produkter är hög. Under 2021 sprängde orderingången 10‐miljonersvallen för första gången och landade till slut på 10,4 miljoner kronor", kommenterar vd Margareta Krook.

"I skrivande stund ligger fokus på att växla upp organisationen för att kunna möta det starka intresset efter våra solenergilösningar och därmed fortsatt öka takten på försäljning av större solenergianläggningar inom Skåneregionen. Målsättningen är att nå en nettoomsättning på 30 miljoner kronor inom en 2‐årsperiod", fortsätter Krook sitt vd-ord.

Implementa Sol, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Orderingång10,4
Nettoomsättning2,01,266,7%
Nettoresultat-0,8-0,6
Likvida medel1,00,911,1%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006E8D8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Implementa Sol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Implementa Sol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt