Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Infracom köper Re Connect och Datatal, blir fullserviceleverantör av IT-lösningar på nationell nivå

IT-Infrastrukturbolaget Infracom har ingått avtal om att förvärva Re Connect It i Sverige AB och Datatal, enligt ett pressmeddelande.

Connect är en fullserviceleverantör av IT-lösningar inom SME-segmentet som omsatte för 406 miljoner kronor under räkenskapsåret 2021/12, med en ebitda på 21,6 miljoner.

Datatal är en mjukvaru- och applikationsutvecklare specialiserad mot lösningar inom företagskommunikation. Verksamheten kom under det förkortade räkenskapsåret 2022 (9 månader) att omsätta 6 miljoner kronor med en ebitda på 0,1 miljoner.

Infracom kommer tillträda Connect 3 april och då betala cirka 100 miljoner kronor. 55 miljoner kommer erläggas genom att Infracom utfärdar en revers som kvittas mot 1,82 miljoner nyemitterade aktier i Infracom. Därutöver kan det bli aktuellt med tilläggsköpeskillingar om vissa milstolpar uppfylls.

Även Datatal kommer att tillträdas den 3 april. Köpeskillingen uppgår till 3,3 miljoner kronor på kassa och skuldfri basis och erläggs genom kontant betalning.

För Infracoms del innebär affärerna att man övergår till att bli en fullserviceleverantör på nationell nivå.

"Vi tar nu steget till att bli en nationell fullserviceleverantör inom IT och närmar oss 1 miljard kronor i årsomsättning med god lönsamhet och sneglar mot en notering på Nasdaq Small Cap", säger Infracoms vd Bo Kjellberg.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Infracom

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Infracom

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt