Intellego tecknar avsiktförklaring att köpa majoritet av kinesiska Feiyang
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Intellego tecknar avsiktförklaring att köpa majoritet av kinesiska Feiyang

Teknikbolaget Intellego har tecknat en avsiktsförklaring om att förvärva majoriteten av aktierna i Jiangyin Feiyang Instrument, ett bolag med huvudsaklig verksamhet inom UVC-desinfektion i Asien. Betalning planeras att ske i både kontanter och aktier i Intellego, och där den slutliga köpeskillingen grundas på att Feiyang uppnår vissa tillväxtmål. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nästa steg i processen är att genomföra en due dilligence av Feiyang och förutsatt att den går bra, så kan förvärvet slutföras, vilket förväntas vara klart inom ett par månader. Feiyang omsatte 2021 50 miljoner kronor och gjorde en operativ vinst på 14 miljoner kronor. Enligt det betalningsschema som parterna kommit överens om ska Feiyang dubbla omsättningen och vinsten inom tre år.

– Med förvärvet av aktierna i Feiyang kommer Intellego att expandera distributionsnätverket och öppna upp för nya intäktsströmmar. Förvärvet kommer ge Intellego en betydligt starkare position på den asiatiska marknaden, vilken är en av de största i världen gällande UVC-desinfektion. Det kan också öppna upp för fler framtida möjligheter inom till exempel vattendesinfektion vilket är den största marknaden för UVC-desinfektion, säger vd Claes Lindahl.

Utbetalningen av den villkorade köpeskillingen kommer att ske stegvis och den första betalningen är 10 miljoner kronor i form av Intellego-aktier samt att Intellego investerar 10 miljoner kronor i Feiyang, vilket ska användas till främst expansion.

Betalningen och investeringen görs vid avtalssignering då samtliga aktier samtidigt överförs till Intellego. Om Feiyang lyckas dubbla omsättningen och vinsten de följande tre åren så kan de få max 50 miljoner kronor i investering från Intellego samt Intellego-aktier till ett värde om 50 miljoner kronor. Detaljerna kring affären kommer att offentliggöras förutsatt att ett slutgiltigt avtal undertecknas.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Intellego Technologies

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Intellego Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt