Nyhet

Inuheat

Inuheat avbryter emissions- och noteringsprocessen

Inuheat har beslutat att avbryta den pågående emissions- och noteringsprocessen då lägsta gränsen i nyemissionen inte uppnåtts. Det framgår av ett pressmeddelade.

Inuheat är ett svenskt innovationsbolag som tillverkar värmesystem för integration i klädesplagg för krävande utomhusmiljöer.

Aktien skulle ha börjat handlats på Spotlight Stock Market den 9 maj, vilket senarelades till ett senare datum då anmälningstiden i erbjudandet förlängdes från 26 april till 2 maj.

De från allmänheten som anmält förvärv av units i emissionen kommer inte att bli aktieägare i bolaget och blir inte betalningsskyldiga för den anmälan om förvärv av units som gjorts under anmälningsperioden. Styrelsen i Inuheat meddelar att bolaget tills vidare kommer bedriva verksamheten som ett onoterat bolag.

- Att avbryta den här processen är ett tråkigt besked att ge både befintliga ägare som stöttat bolaget genom åren, och även de investerare som beslutat att anmäla intresse i emissionen. Det är troligtvis inte en nyhet för någon att klimatet på aktiemarknaden är svalt för tillfället men vi valde trots detta att ge det en chans. Inuheat är ett spännande bolag med fina framtidsutsikter. Det är min förhoppning att vi nu kan hitta andra sätt att finansiera bolaget. Arbetet med att hitta nya finansiärer är påbörjat och jag ser det arbetet an med tillförsikt, kommenterar vd Tobias Palmgren.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Inuheat

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Inuheat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt