Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Investor

Investor är investmentbolaget med extra allt - Di sätter köp

Investmentbolaget Investor erbjuder sina aktieägare "extra allt" med riktigt bra historik, fin riskspridning och extremt låg förvaltningsavgift. Dessutom har aktien krossat börsen och det förväntas fortsätta, skriver Dagens industri och ger en köprekommendation under inslaget Veckans aktie.

Tidningen pekar på att rabatten på B-aktien idag är 16 procent, givet oförändrade värden för de onoterade innehaven. Historiskt har rabatten varit både högre och lägre, så att sätta en exakt nivå för köp är vanskligt.

"En ansats är att titta på hur det skulle slå om de noterade innehaven inklusive EQT når analytikernas förväntade riktkurser, enligt Factset. Räknar vi med en rabatt på 9 procent, vilket varit snittet senaste fyra kvartalen, får vi en potential för Investor på 24 procent, även om värdet på övriga innehav är oförändrade. Det räcker för att trycka på köpknappen", skriver Di.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Investor

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Investor

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt