Nyhet

Job

Job Solution genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag 17 maj

Rekryteringsbolaget Job Solution genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market. Bolaget är verksamt i Sverige och Norge inom segmentet "search and headhunting". Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattar 500 000 aktier till teckningskursen 30 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 15 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,7 miljoner kronor. Bolaget har erhållit teckningsåtaganden om 12,25 miljoner kronor, motsvarande 82 procent av emissionslikviden i erbjudandet. Anmälningstiden löper från 19 april till 3 maj och första handelsdag i aktien blir den 17 maj.

Job Solution värderas före erbjudandet till 93,6 miljoner kronor. Bolaget hade i fjol en omsättning på 25,7 miljoner kronor, en tillväxt på 71 procent. De senaste tre åren har omsättningen vuxit med i genomsnitt 29 procent. "Tillväxten har kombinerats med en god lönsamhet och utdelning till ägarna", skriver bolaget utan att ange närmare hur resultatet varit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Job Solution Sweden

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Job Solution Sweden

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt