Nyhet

Jocke & Jonna lämnar styrelsen i Newton som varit handelsstoppad i flera månader

Aktieägarna i teknikbolaget Newton Nordic kallas till extra bolagstämma torsdagen den 28 februari.

Nyval föreslås av Martin Roos och Daniel Daboczy som styrelseledamöter. Martin Roos föreslås också väljas till ny styrelseordförande. Danjal Kanani kvarstår i styrelsen medan övrig styrelse entledigas.

Det innebär att influencerduon och mediaprofilerna Jocke & Jonna Lundell lämnar styrelsen som de tog plats i så nyligen som i november i fjol.

"Mer info kommer, vi löser de problem som har funnits", skriver Danjal Kanani i ett sms sent på måndagen till Breakit. Han kvarstår alltså i styrelsen i Newton.

Newton riskerar fortfarande att kastas ut från First North. Nasdaq handelsstoppade aktien i slutet av november i fjol och stoppet kvarstår tills utredningsärendet och noteringsprocessen är avslutad.

https://www.breakit.se/artikel/31818/krisbolaget-newton-ska-valja-ny-styrelse-jocke-jonna-lamnar

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Newton Nordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Newton Nordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt