Nyhet

Kina

Kina bekräftar planer att förändra revisionsregler för amerikanskt noterade bolag

Kina har nu bekräftat planerna att förändra revisionsreglerna för bolag som noterats utomlands, däribland USA, vilket innebär att kinesiska företag kan undvika att bli avnoterade från de amerikanska börserna.

Regulatorerna i Kina medgav att de ursprungliga reglerna från 2009 blivit utdaterade och inte följt med det "legala och institutionella landskapet".

Amerikanska finansinspektionen SEC har tidigare hotat flertal kinesiska bolag med avnotering om de inte visat upp sina redovisningsböcker för regulatorer. Lagstiftning som erfordrar insyn i böckerna hos utländska företag började gälla i slutet av 2020.

Aktier som Alibaba, JD.com och Didi Global steg i fredags när ryktena om Kinas drag publicerades och klättrar nu också i handeln på de kinesiska börserna på måndagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt