Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kina

Kina planerar att även begränsa ungas tid på streamingtjänster och sociala medier

Kina har signalerat att restriktioner är på gång för hur länge barn får titta på streamingtjänster, samt tillbringa tid på sociala nätverk och meddelandetjänster som Wechat. Det rapporterar Nikkei Asia.

De nya restriktionerna liknar de som Peking införde på spel förra året. Barn under 18 får endast spela spel tre timmar i veckan.

Att man nu står redo att bredda dessa restriktioner fick genomslag på Hongkongbörsens techindex som backade hela 11,4 procent under måndagen. Den rejäla nedgången spillde även över på Hongkongbörsen som sjönk 5 procent.

Peking planerar att se till att reglerna efterföljs genom att bolagen inför en så kallad ”youth mode”-funktion. De bolag som begår övertramp kan räkna med böter på upp till 50 miljoner yuan (76 miljoner kronor). Mindre bolag kan bestraffas med en nota motsvarande 5 procent av deras årliga intäkter. Bolagen kan också bli blockerade eller få sina affärslicenser indragna.

https://asia.nikkei.com/Business/China-tech/China-regulator-to-extend-youth-time-limits-to-videos-and-WeChat

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bilibili

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt