Kindred förlänger avtal med Kambi i tre år - har långsiktig plan för egen sportbok
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kindred förlänger avtal med Kambi i tre år - har långsiktig plan för egen sportbok

Kindred

Bettingbolaget Kindred förlänger sitt avtal med Kambi i tre år. Det innebär att Kambi fortsätter att leverera sin sportbok till Kindred fram till slutet av 2026. Samtidigt framgår att Kindred ska utveckla sin plattform för hästkapplöpning, Kindred Racing Platform, till en full sportboksplattform. Det sker som en del av företagets långsiktiga strategi att stärka kontrollen över produkterbjudandet och kundupplevelsen, skriver Kindred i ett pressmeddelande.

"Vår prisbelönta och egenutvecklade Kindred Racing Platform, som vi byggt under åtta år, levererar klart över våra förväntningar och har vuxit betydligt fortare än marknaden sedan den lanserades. Vi är oerhört glada över att ha tagit detta viktiga steg att vidareutveckla den till en full sportbok. Samtidigt är vi väldigt nöjda över att fortsätta samarbetet med Kambi under de kommande fem åren", säger Kindreds vd Henrik Tjärnström.

Kindreds sportboksplattform kommer att kombinera egenutvecklade produkter och tredjepartsprodukter. För att uppnå det kommer Kambis teknologi och tjänster att förbli en integrerad del av Kindreds sportbokserbjudande. Kindred kommer även att fortsätta utveckla samarbetet med Kambi både under och efter nuvarande avtalsperiod, framgår det.

Genom det nya avtalet får Kambi en garanterad nivå om intäkter där Kindred åtagit sig en summa om minst 55 miljoner euro under 2024 till 2026.

Separat uppger Kambi att man utöver kontraktet nu har mött specifika villkor som krävs för att återbetala en konvertibel som tidigare utfärdats till Kindred.

De båda bolagen har samarbetat sedan Kindred knoppade av Kambi 2014. I samband med det utfärdades en konvertibel på 7,5 miljoner euro till Kindred, vilket gett Kindred möjlighet att konvertera till aktier i Kambi och därmed få en kontrollpost.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kambi

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt