Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kindred

Kindred och Betsson presenterar nyckeltal för riskfyllt spelande

Kindred och Betsson har offentliggjort nyckeltal kopplat till riskfyllt spelande i Sverige och effekten på kunder efter att de kontaktats angående detta.

Uppgifterna sammanställs i halvårsrapporter som ges till Spelinspektionen. Denna gång avser nyckeltalen andra halvåret 2022.

Under denna period har 0,5 procent av alla aktiva kunder hos Kindred kontaktats på misstankar eller identifierat riskfyllt spelande.

Av de som kontaktats har 76,8 procent minskat sitt spelande, och hos dessa har insättningarna minskat i snitt med 75,5 procent.

Andelen som valt att självexkludera sig från Kindreds plattform uppgår till 1,4 procent för en period kortare än sex månader, och 0,5 procent för en period längre än sex månader.

För Betssons del har man identifierat riskfyllt spelande hos 0,9 procent av de aktiva spelarna under samma period.

Av de kontaktade har 77 procent minskat sitt spelande, och hos dessa har insättningarna gått ner i snitt med 83 procent.

Andelen spelare som kontaktats av bolaget och valt att stänga av sig från spel uppgick till 5 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt