Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kollect

Kollect on Demand ökar omsättning men minskar resultatet under fjärde kvartalet

Avfallshanteringsbolaget Kollect on Demand redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Dock ökade även förlusten.

Omsättningen steg 35,7 procent till 17,5 miljoner kronor (12,9). Återkommande intäkter ökade 40 procent till 11 miljoner kronor och motsvarar nu 63 procent av kvartalets intäkter.

Ebitda-resultat blev -4,5 miljoner kronor (-4,4).

Resultatet före och efter skatt var -7,2 miljoner kronor (-4,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,75 kronor (-0,38).

Likvida medel uppgick till 8,6 miljoner kronor (2,4).

"Vi har upprätthållit vår strama kostnadskontroll och starka bruttomarginal under kvartalet, allt medan vi följt vår strategi med ihärdigt fokus på att öka de återkommande intäkterna", kommenterar vd John O'Connor.

"Vi fortsätter att rulla ut vår teknik till kunderna genom företagsappen och automatiseringen gentemot leverantörerna, och det är en investering som positionerat oss väl för fortsatt tillväxt under 2022."

Kollect on Demand, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning17,512,935,7%
EBITDA-4,5-4,4
Resultat före skatt-7,2-4,4
Nettoresultat-7,2-4,4
Resultat per aktie, kronor-0,75-0,38
Likvida medel8,62,4258,3%


http://media.finwire.com/media/FWS006E9E0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kollect on Demand

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt