Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kollect on Demands försäljning renodlar bolaget mot plattformen, stort fokus på Storbritannien - vd

Avfallshanteringsbolaget Kollect on Demand meddelade på fredagen att man säljer av sin enhet för sopinsamling på Irland. Köpare är Beauparc, vilket är ett ledande irländskt sophanteringsbolag. Köpeskillingen är 25 miljoner kronor kontant.

I och med försäljningen renodlas verksamheten mot att bli ett tech-bolag. Vd John O’Connor uppger för Finwire att affären frigör kapital och skapar ett fokus mot onlineverksamheten. Planen för 2024 ligger fast.

Han ser möjligheter att Kollect on Demand exempelvis kan gå in på nya marknader men även stärka tillväxten genom förvärv. Fokus ligger på att växa i Storbritannien och växa organiskt.

“Vår huvudfokus är Storbritannien, vilket är en närliggande marknad med behov som ligger nära vår hemmamarknad Irland”, säger O´Connor.

Framöver blir bolaget mer tech-orienterat. Fokus är på att utveckla företagets onlineplattform för sophanteringsbeställningar. Enligt Kollect on Demand-chefen stärker även försäljningen det irländska bolagets balansräkning. Skulderna till InvoiceFair, som löper över två år, kan bantas samtidigt som det blir en kassa kvar för investeringar.

Finansiellt krymper Kollect on Demand initialt. Omsättningen för kvarvarande verksamhet var under förra året 50,3 miljoner kronor. Förlusten var 20,3 miljoner kronor. Den avyttrade verksamheten omsatte 16,4 miljoner kronor och redovisade ett resultat om 2,5 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kollect on Demand

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Kollect on Demand

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt