Nyhet

Kryptobörsen

Kryptobörsen Zipmex ansöker om konkursskydd i Singapore

Den thailändska kryptovalutabörsen Zipmex sade att de ansökt om konkursskydd i Singapore efter att ha haft mer än 50 miljoner dollar i exponering mot kryptolångivarna Celsius och Babel Finance. Det rapporterar Nikkei Asia.

Företaget har planerat ett möte med fordringsägare på fredagen. Fem ansökningar enligt stadsstatens insolvens- och omstruktureringsförslag för flera Zipmex-enheter ska ha lämnats in 22 juli.

Enheterna omfattar Singapore, Thailand, Indonesien och Australien. Zipmex meddelade att de vill ge sig mer tid att lösa sin likviditetssituation.

Zipmex pausade sin verksamhet under förra veckan med hänvisning till marknadens volatilitet och likviditetsproblem för enheten i Singapore.

Exponeringen mot Celsius på 5 miljoner dollar uppges skrivas av som förlust. Diskussioner pågår även för att få tillbaka de 48 miljoner dollar som Babel är skyldigt.

Celsius har även de ansökt om konkursskydd. Babel håller just nu på att omstruktureras.

https://asia.nikkei.com/Spotlight/Cryptocurrencies/Crypto-exchange-Zipmex-seeks-bankruptcy-protection-in-Singapore

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt