Nyhet

Kryptolångivare

Kryptolångivare stoppar alla uttag

Kryptolångivaren Vauld har stoppat alla uttag på sin plattform, rapporterar CNBC.

Bolaget har också stoppat insättningar samt handel. Detta meddelas samtidigt som verksamheten överväger potentiella omstruktureringsåtgärder, enligt ett blogginlägg från vd Darshan Bathija.

Vauld har fått hantera rejäla utdrag till följd av volatiliteten på marknaderna. Nära 200 miljoner dollar har försvunnit sedan 12 juni och den finansiella situationen är nu utmanande för den singaporeanskt-baserade plattformen, enligt Bathija.

För att försöka komma ut ur krisen har bolaget ingått diskussioner med potentiella investerare samt anlitat finansiella rådgivare, uppgavs det.

Vaulds prekära situation återspeglar den tuffa marknadsmiljö som överlag präglat hela 2022. För kryptomarknaden har detta inneburit rejäla prisras för några av de största valutorna, inklusive ettan bitcoin som haft den sämsta kvartalsprestationen sedan 2011.

https://www.cnbc.com/2022/07/04/crypto-lender-vauld-halts-withdrawals-as-market-crash-takes-its-toll-.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt