Nyhet

Kryptoutlåningsföretaget

Kryptoutlåningsföretaget Celsius Network har ansökt om konkursskydd

Kryptolångivaren Celsius Network står inför en likviditetskris och har ansökt om konkursskydd enligt Chapter 11 vid konkursdomstolen för södra distriktet i New York. Det meddelar Celsius i ett uttalande.

Celsius har varit ifrågasatt sedan företaget plötsligt stoppade alla uttag och överföringar för exakt en månad sedan.

Bolaget har 167 miljoner dollar i kassa och hoppas kunna fortsätta medan konkursdomstolen omstrukturerar företaget. Motioner har lämnats in till domstolen om att få fortsätta verksamheten i normal omfattning.

Enligt bolagets ansökan har de mellan 1 till 10 miljarder dollar i tillgångar men uppges vara skyldiga ett liknande belopp. De fem största fordringarna ligger mellan 20 till 80 miljoner dollar vardera.

Kundernas fordringar kommer behandlas genom processen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt