Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kuka

Kuka ökade orderingången med 46 procent i Q1

Tyska robottillverkaren Kuka redovisar ökande omsättning, rörelsevinst och orderingång under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 18,1 procent till 853 miljoner euro (722).

Rörelseresultatet blev 19,0 miljoner euro (8,2), med en rörelsemarginal på 2,2 procent (1,1).

Orderingången landade på 1 300 miljoner euro (891), en ökning med 45,9 procent mot föregående år.

"Kuka har gjort en framgångsrik start på det nya räkenskapsåret, och våra produkter och lösningar är mer efterfrågade än någonsin, i alla divisioner och regioner", kommenterar vd Peter Mohnen. "I detta sammanhang ser vi lovande långsiktiga tillväxtutsikter på nya marknader, såväl som potentiella pull-forward-effekter, med kunder som beställer tidigare i väntan på stigande priser och längre leveranstider."

Kuka, MEURQ1-2022Q1-2021Förändring
Orderingång1 30089145,9%
Nettoomsättning85372218,1%
Rörelseresultat19,08,2131,7%
Rörelsemarginal2,2%1,1%


http://media.finwire.com/media/FWM0073067-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Kuka

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Kuka

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.