Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Läge

Läge att acceptera budet i Cary Group enligt Dagens industri

Efter att Teniralc höjt sitt uppköpsbud på bilglasbolaget Cary Group till 70 från 65 kronor per aktie skriver Dagens industri att det är läge för aktieägarna att acceptera budet.

"Den spontana känslan är att bolagets aktieägare borde tacka ja, ta pengarna och springa efter att ha fått totalt 72 procents premie", skriver Di.

Enligt Di är kursen på 70 kronor en viktig gräns eftersom det gör att storägarna slipper acceptera ett bud under introduktionskursen.

Samtidigt lyfter tidningen fram riskerna i Cary Group, bland annat dess skulder, vilka kan få kursen att gå ned mer.

"Slår budgivarna till reträtt lär Cary Groups aktie falla tillbaka ned mot 40 kronor som var läget inför första budet", skriver Di.

Under dagen har Cary Groups aktie handlats upp med 3,5 procent till 66,50 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt