Nyhet

Logistea

Logistea ökade förvaltningsresultatet

Fastighetsbolaget Logistea redovisar ett ökat förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Substansvärdet ökade under perioden.

Hyresintäkterna uppgick till 50 miljoner kronor (18), en ökning med 177,8 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 33 miljoner kronor (12) medan förvaltningsresultatet steg till 13 miljoner kronor (3).

Värdeförändringar fastigheter uppgår till 179 miljoner kronor (3).

Nettoresultatet för kvarvarande verksamhet blev 155 miljoner kronor (4) och resultatet per aktie hamnade på 1,60 kronor (0,05).

Substansvärde per aktie låg på 13,8 kronor (7,1). Vid beaktande av nyligen genomförda transaktioner och företrädesemissionen så uppgår substansvärdet per aktie till 15,1 kronor.

"Logistea har under första kvartalet fortsatt sin snabba tillväxtresa, mot målet att bli ett av de ledande fastighetsbolagen fokuserat på lager, logistik och lätt industri", säger vd Niklas Zuckerman i en kommentar.
.

Logistea, MkrQ1-2022Q1-2021
Hyresintäkter5018
Driftöverskott3312
Förvaltningsresultat133
Substansvärde per aktie, kronor13,87,1


http://media.finwire.com/media/FWM0073E4D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Logistea B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Logistea B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt