Nyhet

Logistea tecknar avsiktsförklaring om förvärv av nybyggd fastighet - värde på 300 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Logistea tecknar avsiktsförklaring avseende förvärv av en nybyggd fastighet i Enköping. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 300 miljoner kronor, med en årlig hyresintäkt om 14,4 miljoner kronor.

Affären finansieras genom en kvittningsemission av 250 000 A-aktier och 4 295 455 B-aktier i Logistea, till en teckningskurs om 35 respektive 32,88 kronor. Emissionen motsvarar 150 miljoner kronor. Resterande hälft finansieras genom ett banklån.

Fastigheten är belägen i Enköping, är fullt uthyrd till två hyresgäster med en genomsnittlig hyrestid på 18,1 år och väntas färdigställas i april. Ytan omfattar 15 049 kvadratmeter och säljare är S.A Properties.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Logistea B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Logistea B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt