Nyhet

Lohilo

Lohilo Foods flyttar sin produktion - stärker lönsamheten och säkrar kapacitet

Lohilo Foods har ingått avtal med en svensk partner om att flytta produktionen av delar av bolagets glassportfölj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Lohilo Foods egna produktionsanläggning stängs ned och flytten görs för att stärka lönsamheten samt säkra kapacitet för att möta sina tillväxtmål.

Fabriken i Växjö kommer avvecklas under det andra kvartalet och engångskostnader på cirka 5 miljoner kronor kommer reserveras i bokslutet för 2021.

Flytten kommer ha en positiv resultateffekt under 2022, men full effekt på 3,5 miljoner kronor på årsbasis väntas uppnås först under 2024.

"Vi har tidigare samarbetat med produktionspartnern och när vi närmar oss kapacitetstaket i vår egen fabrik, ser vi stora fördelar med att återigen använda oss av en större producent. Därmed kan vi lägga större fokus på produktutveckling och marknadsföring. Vår nya produktionspartner har stor kapacitet vilket möjliggör både förbättrade marginaler och ökad produktionsflexibilitet", kommenterar Lohilo Foods vd Richard Hertvig.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lohilo Foods

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lohilo Foods

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt