Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Löjlig

'Löjlig' ökning av priset på elbilsbatterier enligt Li autos vd - BN

Kraftigt stigande råvarupriser har underblåst en "löjlig" ökning av priset på elbilsbatterier. Det anser kinesiska biltillverkaren Li Autos vd Li Xiang, skriver Bloomberg News.

"Kostnaden för batterier under andra kvartalet steg med mycket löjliga belopp", anslog Li på sitt officiella Weibo-konto sent på lördagen. "Biltillverkare som inte har höjt priserna än kommer förmodligen att behöva det när deras batterileverantörer börjar ta mer betalt", tillade han.

Uttalandet kommer i en tid när elbilstillverkare höjt priserna på sina bilar. Bland annat skrev Xpeng i ett brev till sina kunder att de kommer öka elbilspriserna med 10 100 yuan (1 590 dollar) till 20 000 yuan. Även Tesla och BYD har höjt sina priser, men Nio har däremot sagt att de på kort sikt inte planerar att höja priserna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt